Purskepäivä

26.03.2014 10:35

Britannian Taikaministeriön Juhannusvirkityspäivä -larppi
HP #6.5 FEENIKSLAULU: Purskepäivä

Ministeriössä on saatu valloittava idea virkistyspäivästä, jonka tarjoituksena olisi lähentää ministeriöläisiä osastojen kesken ja antaa mahdollisuus rentoutua epävirallisemmassa ympäristössä. Joku 'Jästinkestävien selitysten valiokunnassa' oli saanut idean nyyttikesteistä luonnon ympäröivässä paikassa.
Monelle ministeriöläiselle tämä on kuitenkin mitä parhain tilaisuus luoda vaadittavia suhteita ylennyksiä ajatellen tai koetella maaperää eri politiikan aloilla.

Purskepäivä on tämänhetkinen työnimike Feeniksinlaulu HP-larppisarjaan sijoittuvalle minipelille, joka tullaan järjestämään juhannuksena Vesilahdella (n. 30 km Tampereelta etelään). Peliin voivat hakea ne hahmot, jotka ovat jatkuvasti tekemisissä ministeriön kanssa, joko työskennellen siellä täysipäiväisesti tai osittain. Jossain määrin voi hakea myös tulevan pelaajan aveccina. Alustavasti pelaajapaikkoja on 16, mutta summa saattaa muuttua vielä.

[Purske
Purske (engl. Crumpent) on iso ja väkivahva, mutta harvinainen afrikkalainen taikaeläin. Se painaa jopa tonnin ja sitä voisi kaukaa luulla sarvikuonoksi. Sillä on paksu loitsuja ja kirouksia hylkivä nahka, köysimäinen pitkä häntä ja terävä kierteinen sarvi kuonossa. Purskeet synnyttävät vain yhden vasikan kerrallaan.
Purske ei ärsyynny helposti hyökkäämään, mutta jos niin käy, seuraukset ovat kamalia: sen sarvi lävistää jopa paksua metallia ja sisältää tappavaa nestettä, joka räjäyttää kaiken mihin sitä on ruiskutettu. Irrallinenkin sarvi on äärimmäisen herkästi räjähtävä ja sitä täytyy käsitellä varoen.
Purskeiden harvinaisuus johtuu siitä, että urokset tapaavat räjäytellä toisiaan kosintamenojen aikana. Purskeiden sarvia, häntiä, nahkaa ja räjäytysnestettä käytetään eri taikatarkoituksiin; ne ovat B-luokan kauppatavaraa eli tarkkaan valvottuja. Afrikkalaiset noidat ja velhot kohtelevat pursketta äärimmäisen varovasti.]