Säännöt

Koska peli on suunnattu kokeneille pelaajille, en koe tarkkojen sääntöjen olevan tarpeen. Pelataan maalaisjärjeä hyödyntäen ja annetuille taustatiedoille nojaten. Luova ongelmanratkaisu on sallittua, mutta mikäli olet epävarma kysy pelinjohtajalta

 

Off-game: Nyrkki otsalle jos offaat, pyritään välttämään mahdollisimman pitkälle.

 

Turvasana: Turvasana on 'turvasana'.

 

Konfliktinmallinnus: Tälle ei pitäisi suuremmin olla tarvetta, mutta mikäli tälle tulee tilanne, asia ratkaistaan puoliksi offissa ja mallinnus vain kaikkien osapuolten hallitsemalla tavalla ja välineellä.

Proppausohjeet

Kovin tarkka tämän kanssa en ole, sillä ensisijaisesti tämä on tunnelmointiin ja sisältöön keskittyvä peli.

 Käytännölliseltä puolelta ajatellen kannattaa varautua syvempäänkin lumeen, potentiaalisesti myös lumenluontiin (jos sattuu pyryttämään paljon), lämpimällä kerrospukeutumisella ja yleisesti mukavilla vaatteilla pitää yllä - tarpoi sitten 100 metriä hangessa, istui syömässä päivällistä tavernan pöydässä tai tarinoimassa piirissä tuoleissa ja lattialla istuen/maaten.

Tunnelmalliselta puolelta: tavernaan on kaikilta isommilta asutusalueilta matkaa noin yhden päivän verran ratsain, kolmesta neljään jalkaisin, eikä hevosta nopeampia kulkupelejä ole. Aseet tapaavat olla keskiaikaisia; jousia, keihäitä, miekkoja, hyvin vähän - melkein olemattomasti magiaa.

Materiaalit mielellään luonnollisen näköisiä, luonnosta saatavin värein (ei kuitenkaan mitään tarvetta olla luonnonvärjätty). Käytännön esimerkkinä Sormusten Herrat ja niiden puvustus. Turkikset sallittuja metsästystaitoisilla ja riittävän rikkailla.

Kyseessä on kuitenkin kevyttä fantasiaa hieman historiallisessa maailmassa.

Saapuminen pelipaikalle

 Pelipaikalle voi saapua autolla, ja niille löytyy parkkitilaa vain noin 100 metrin päästä itse pelipaikasta. Oma autoni tulee olemaan pysäköitynä parkkialueelle, ja sitä pidemmälle ei autoja tule viedä. Osoite navigaattoreita varten on aikaisemminkin kerrottu Vesilahden kunnan omistama Lammasniemi, osoitteessa Lammasniementie 70, 37470 Vesilahti. Sinne pääsee ajamalla kohti Vesilahti-kylttejä, ja seuraten myöhemmin ohjeistusta Kirkonkylä. Kylän “keskustan” läpi ajetaan hieman ohitse terveyskeskuksen, josta pian tuleekin kyltti oikealle Lammasniemeen. Lammasniementie on hiekkatie.

Paikalle pääsee myös bussilla 54, joka lähtee Tampereen linja-auto asemalta. Tampere- Vesilahti aikataulut ja Vesilahti- Tampere aikataulut helpottavat suunnittelua. En muista tarkkoja hintoja, mutta todennäköisesti yli 5e ja alle 10e. Pysäkkinä kannattaa tiedustella joko kuski osaa jättää suoraan Lammasniementien alkuun. Mikäli ei, niin lähin kuskin varmasti tuntema pysäkki on Vesilahden Terveyskeskus.

Lähin rautatieasema sijaitsee Lempäälässä, noin 10km päässä pelipaikasta. Tarpeen tullen varmasti saadaan kimppakyytejä järjestymään täältäkin.

Ongelman tullessa voi soittaa minulle numeroon 045-8919141 ja pyrin auttamaan parhaani mukaan..

Nukkuminen pelipaikalla

 Lammasniemessä voi yöpyä. Sänkyjä ei ole tarjolla, ja yöpyminen tulisi olemaan samassa tilassa kuin pelikin pidetään. Ennen Lammasniemessä Isossa Mökissä oli puulattia, mutta kuvien mukaan se on uusittu, joten suosittelen varaamaan kunnon alustan mukaan nukkujille. Jos on hieman enemmän rahaa käytettäväksi, eikä lattia innosta, niin lähellä sijaitsee Ala-Orvolan Maatilamatkailutila, jossa voi olla mahdollista vuokrata huone jopa alle 30e kahdelle hengelle (aamiaisesta hieman lisää). Pelipaikalla saa olla sunnuntaihin puoleenpäivään asti. Itse käyn vanhempieni luona nukkumassa, mutta palaan aamulla pelipaikalle varmistamaan että kaikki on kunnossa ja pelaajat pääsevät lähtemään ongelmitta.

Pelipaikalle voi saapua lauantaina jo kello 14.30 alkaen, mutta itse peli alkaa vasta kello 16.00. Alkujutustelua ja briiffintapaista 15.30.  Proppautuminen paikan päällä on mahdollista.

 

Raha ja Tavernan myynti

 

1 kultaraha = 50 senttinen

1 hopearaha = 20 senttinen

1 kupariraha = 5 senttinen (ei käytössä, ellei almuina soittajille)

 

Ruokalista:

 

Päivän lihakeitto - 3 hopearahaa (perinteinen suomalainen lihakeitto)

Leipä - 1 hopearaha (Fazerin herkkumysli, mahdollisesti toinenkin laji, valion voi)

Leipä ja juusto - 2 hopearahaa (yllä mainitut + joku juusto)

 

Juomalista:

 

Vesi - ei maksua

Olut - 1 hopearaha (Fazerin kotikalja, mahdollisesti myös jotain halpaa olutta)

Viini - 2 hopearajaa (Vielä epäselvä punaviini)

Heralisneste - 4 hopearahaa (Vielä päättämätön)

Wyrminektari - 1 kultaraha (Valion vaalea glögi, kuumennettuna)

Tarinankerrontatapoja

 

Tarinankerrontatapoja

 

eloisa, passiivinen, elehtivä, elävä

 

katse kuuntelijoihin/lattiaan/tyhjyyteen

 

omasta näkökulmasta, kolmannesta näkökulmasta, kaikkitietävä, tarinavetoinen

 

tarinamainen, faktapitoinen, toiminnallinen, tunnelmallinen, ihmiskeskeinen, opetuksellinen, koettu, historiallinen, fantasiaa, ennustuksellinen, enteellinen